Met een creditcard kunt u kaartjes bestellen, een auto huren en hotelkamers reserveren. Naast deze gemakken kan uw kredietrapport betekenen dat u hogere aanbetalingen en vergoedingen moet betalen voor dagelijkse diensten.

Wist u dat uw kredietgeschiedenis ervoor kan zorgen dat u geen nutsaansluitingen, goede telefoontarieven, de beste autoverzekering of huiseigenaarverzekering krijgt, of zelfs dat u niet wordt aangenomen?

Sommige nutsbedrijven stellen minimumnormen voor serviceaansluitingen

Als uw rapport incassorekeningen voor eerdere energierekeningen laat zien, komt u mogelijk helemaal niet in aanmerking voor service. En als nutsbedrijven ermee instemmen om uw service aan te sluiten, moet u een hogere aanbetaling doen dan een andere klant met een goed krediet die mogelijk geen aanbetaling hoeft te doen als je bijvoorbeeld geld wil lenen met een tijdelijk contract.

Dezelfde eisen gelden voor telefoondiensten

Mensen met een goede kredietgeschiedenis hoeven geen aanbetalingen te doen voor thuistelefoon- of mobiele telefoondiensten. Toen we voor het eerst een mobiele telefoon met slechte kredietscores kregen, moesten we een aanbetaling van $ 300 betalen voor één mobiele telefoon. Nadat we ons tegoed hadden hersteld, kregen we acht mobiele telefoons voor ons bedrijf, zonder aanbetalingen.

Een goede kredietwaardigheid om betere verzekeringstarieven te krijgen

Hoogwaardige, goedkope huiseigenarenverzekeringen, auto- en levensverzekeringsmaatschappijen stellen minimale kredietnormen voor hun polishouders; dit betekent dat consumenten met een slecht krediet meer moeten betalen voor minder dekking. Veel autoverzekeringsmaatschappijen baseren nu uw maandelijkse premies op uw credit score; deze bedrijven bieden 17% korting als uw score hoger is dan 625 en 25% korting als uw score hoger is dan 725. Waarom? Want volgens hun studies zijn mensen die voorzichtig zijn met hun krediet ook voorzichtig met hun eigendommen en voorzichtige chauffeurs.

Slecht krediet kan u een baan kosten

Steeds meer werkgevers voeren het kredietrapport van een sollicitant uit en nemen de persoon met een betere kredietwaardigheid aan, ervan uitgaande dat een betere kredietwaardigheid gelijk staat aan een betere integriteit en karakter. Een vriend van mij met een masterdiploma en een gemiddelde van 4,0 werd niet aangenomen; ze kreeg te horen dat haar credit score niet voldeed aan hun minimumstandaard en dat ze een andere persoon met minder opleiding hadden aangenomen. Denk dus goed na voordat je bijvoorbeeld begint met het afsluiten van een persoonlijke lening.

Leave a Reply

Your email address will not be published.