De kersenbloesembloem is lid van de familie van het madeliefje of lelie. Hardheid niveau 5-9. Het groeit in Azië. In Japan, het is een nationaal pictogram.

De bloemen zijn ongeveer één tot twee centimeter over en zijn geel-oranje in kleur. De vijf bloembladen hebben drie soorten bloemen, de kelk, de peduncle en het stigma. Het stigma is wit en enigszins dikker dan de andere bloemen.

Wat de geschiedenis betreft, dateert de eerste vermelding van de kersenbloesembloem terug naar de Chinese historische records. Het werd gebruikt in de Chinese tuinen. Het werd populair in Europa na Napoleon Bonapartes bezoek aan China. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de bloemen gebruikt door de weerstand tegen de Japanse bezetting in bezet Japan. Het Rode Leger gebruikte ook de bloemen om hun locaties te signaleren. De Japanse regering verbood later het gebruik van de bloem voor enig doel, dat het als een beledigende term jegens de Japanse mensen beschouwt.

Sommigen zeggen dat de kersen worden genoemd naar de roze bloemen die in verschillende culturen worden gevonden. In Japan wordt echter de naam gegeven aan een verscheidenheid aan verschillende soorten met het grootste verschil zijn. Sommige van de kleinste variëteiten van de kersenbloesems hebben slechts drie bladeren, terwijl de grootste variëteiten tot tien of zelfs twintig blad per steel kunnen worden. De kersenbloesems zijn ook bekend om duurder te zijn dan andere soorten bloemen die in tuinen worden gekweekt.

De Cherry Blossom Flowers Populariteit lijkt op een all-time hoog te zijn, omdat het internationale kersenbloesemjaar elk jaar wordt herdacht met veel fanfare en opwinding. Naarmate het weer warm wordt en de bloemen beginnen te sterven, verandert het weer en koude sets in. Daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u uw tuin voor de val bereidt, zodat u geen problemen hebt wanneer het weer verandert. Eén ding dat je moet onthouden is dat, hoewel het gebladerte gedeeltelijk wordt vergeld gedurende deze tijd, de bloemen levendig en gezond lijken.

Een leuk ding over de bloem van de kersenbloesem is dat ze, net als andere soorten bloemen, kunnen worden geregeld om verbluffende regelingen te creëren. De twee meest voorkomende stijlen omvatten een enkele bloemstuk en een dubbele bloemstuk. Met een enkele bloem, vind je meestal een grote bos van bloemen terwijl een dubbele opstelling bestaat uit twee kleinere groepen bloemen. U kunt zelfs extra planten toevoegen aan uw arrangement als u dat wilt, zoals een wijnstok of een bed van pioenen.